فدرال رزرو اعلام کرد که به منظور حمایت از روند کند رشد اقتصاد آمریکا، سیاستهای خرید اوراق قرضه خود را ادامه خواهد داد. در پی انتشار این اخبار طلا با سقوط ناگهانی به کانال 1330 دلاری وارد شد. در بازارهای جهانی نیز همزمان قیمتهای نفت کاهش یافت.
به گزارش به نقل از رویترز، همانطور که انتظار میرفت، کمیته بازار آزاد فدرال رزرو سیاست انبساطی این بانک را تغییر نداد. مقامات بانک فدرال رزرو اعلام کردند که با توجه دورنمای ضعیف رشد اقتصادی آمریکا که بخشی از آن ناشی از تعطیلی 16 روزه دولت آمریکا در اثر مشاجرات مالی در واشنگتن است، چنین تصمیمی را اتخاذ کردند.
براساس آخرین آمار، پس از اعلام بانک فدرال رزرو مبنی بر تداوم سیاستهای فعلی، طلا برای تحویل در ماه دسامبر با کاهش 4.70 دلار به سطح 1340.70 دلار در هر اونس رسید. طلای نقدی نیز با کاهش حدود 20 دلاری به سطح 1341.70 دلار رسید. نقره نیز برای تحویل در ماه دسامبر با افزایش 0.078 دلار به سطح 22.57 دلار در هر اونس رسید. هر بشکه نفت خام برای تحویل در ماه دسامبر نیز با کاهش 1.42 دلار در بازارهای نیویورک به سطح 96.78 دلار در هر بشکه رسید.
البته اغلب بازارها به اظهارات کمیته تصمیم گیری بازار فدرال رزرو مبنی بر کاهش ریسک اقتصادی آمریکا در ماههای اخیر واکنش کاهشی داشتند. به همین دلیل برخی از تحلیلگران بازار و سرمایهگذاران پیشبینی کردند که فدرال رزرو، اندکی زودتر از تحلیل اغلب افراد کاهش سیاستهای خرید اوراق قرضه (تسهیل کمی) را آغاز خواهد کرد. به گزارش اقتصاد آنلاین، عموم فعالان بازار اعتقاد داشتند که این بانک تا سال آینده میلادی سیاستهای فعلی را ادامه خواهد داد و حداقل در فصل دوم سال 2014 اقدام به کاهش این سیاستها خواهد کرد. اظهارات اخیر کمیته بازار آزاد فدرال رزرو، تاییدی بر این پیشبینیها است.
از سوی دیگر در روز جاری، آمار اشتغال بخش خصوصی آمریکا نشان میدهد که کاهش اشتغال در این بخش رکورد شش ماهه ثبت کرده است. آمار اشتغال شرکت ADP نیز حاکی از افزایش تنها 130000 شغل در ماه اکتبر است در حالی که افزایش 150000 شغل تخمین زده میشد. در پی انتشار این گزارش طلا در روز جاری افزایش پیدا کرد و شاخص دلار تا حدودی کاهش یافت. اما در پی اعلام خبر نتیجه نشست فدرال رزرو، طلا با افت قیمتی روبرو شد.
به گزارش به نقل از کیتکو، آمارهای اقتصاد اروپا نیز نشان از بهبود اوضاع در هفته گذشته داشت اما به دلیل انتظار از نتیجه نشست فدرال رزرو، تا حدودی در حالت ابهام قرار گرفته بود. از سوی دیگر، افزایش نرخ بهره کوتاه مدت در چین نیز تا حدودی باعث نگرانی بازارها شد. چین دومین اقتصاد بزرگ دنیا و بزرگترین مصرفکننده کالاهای خام در دنیا است. هر گونه تغییر در سیاستهای پولی این کشور علی الخصوص انقباضیتر شدن آنها، بر روی بازارهای جهانی اثر گذار خواهد بود.
به گزارش ، طلا در روز چهارشنبه با انتشار گزارش اشغال بخش خصوصی آمریکا و در انتظار نشست فدرال رزرو به سرعت با افزایش قیمتها روبرو شد و تا کانال 1358 دلاری نیز افزایش یافت. اما پس از اعلام تداوم سیاستهای پولی این بانک به ناگهان با افت شدید قیمتها روبرو شد به گونهای که با کاهش حدود 20 دلار در چند ساعت به سطح 1339.80 دلار رسید و دوباره با ورود به کانال 1340 دلاری به سطح 1341.70 دلار رسید. اگرچه این شوک ناشی از نشست فدرال رزرو در ساعات اولیه تا حدودی مرتفع شد و طلا روندی افزایشی بسیار کندی را در پیش گرفته است اما به نظر میرسد که در ادامه کار بازارهای جهانی علیالخصوص بازارهای آسیایی، طلا همچنان در کانال فعلی به نوسانات خود ادامه دهد.