سفرههای ایرانی همچون تابلویی زیبا و رنگینند که
هر شهر و استانی بخشی از آن را رقم زده است. انواع آش هم جزو همین عوامل
رنگین کردن سفرههای ایرانی است. انواع بسیار زیاد و متنوعی دارد که ماشاب
یکی از آنهاست. طرز تهیه این پیش غذای محلی استان قم را در ادامه مطلب
بخوانید.
مواد لازم :
ماش : یک و نیم پیمانه
لوبیا چشم بلبلی و برنج و گندم : از هر کدام نصف پیمانه
سیبزمینی نگینی خردشده : یک عدد
کدو حلوایی نگینی خردشده : یک پیمانه
عدس : یک پیمانه
گوشت ران یا گردن گوسفند با قلم پخته و ریش شده : 200 گرم
پیاز سرخ شده : سه عدد
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه : به میزان لازم
آب گوشت ، کشک و نعنا : به میزان لازم
طرز تهیه :
ابتدا قابلمهای را از آب پر کرده، ماش، لوبیا چشمبلبلی، عدس، برنج و
گندم را شسته، به همراه نصف پیاز سرخشده و زردچوبه به آن اضافه کنید.
کدو حلوایی و بعد در اواسط پخت سیبزمینی،آب گوشت، نمک و فلفل را هم به آن
افزوده و با حرارت ملایم بگذارید جا بیفتد (وقتی پوست ماشها به روی آش
بیاید نشانه جا افتادن آش است). در موقع سرو آش نیمی از گوشت پختهشده را
به داخل آش و نصف دیگر را برای تزئین همراه با پیاز داغ و کشک و نعنا
استفاده کنید.